fbpx

Naturlegepladser

Naturens egen legeplads

Hvis du nogensinde har klatret i et træ, bygget et fort, hoppet fra sten til sten, lavet mudderkager, gravet i sand eller hoppet rundt i efterårets visne blade – så har du haft det sjovt ude i naturen og på mange måder fået dine egne fantastiske minder i naturens legeplads.

Alle de børn vi taler med, og kommer i kontakt med, gennem vores arbejde ønsker det samme. Hos Aktiv Ude har vi lyst til at give dem den mulighed.

Vi har stor erfaring med at fremtrylle sjovt, smukt og spændende inventar til udendørs legepladser eller naturlegepladser. Vi har i over 25 år skabt miljøvenlige og naturlige legepladser, hvor børn og voksne er i fokus. Der er mange grunde til, hvorfor børn og voksne foretrækker udendørs legepladser, der er naturlige og miljøvenlige, og vi ved, at de har mange positive effekter på børns udvikling og trivsel.

Naturen er en kilde til oplevelser, udforskning og læring, og en naturlegeplads tillader børn at opleve naturen på deres egne præmisser, samtidig med at de får mulighed for at bruge deres fantasier, kreativitet og motorik. Børn får samtidig en forståelse for naturens kredsløb, samt den værdi, det har for os og vores miljø.

 

Motion og fysiske udfordringer for børn

En naturlegeplads er også et sted, hvor børn kan få motion og udfordringer, og hvor de kan være sammen med venner eller ensomme. Det er en sikker og tryg ramme, hvor børn kan udforske og eksperimentere, og hvor de kan lære gennem leg og oplevelser.

Desuden er en naturlegeplads på skoler ofte billigere at vedligeholde end en traditionel legeplads, da de ofte er lavet af naturlige materialer, der ikke kræver så meget vedligeholdelse. De er også mere miljøvenlige, da de ikke kræver så meget energi til at producere og vedligeholde.

En naturlegeplads er et sted, hvor børn og voksne kan komme sammen for at opleve naturen og få en pause fra den travle hverdag. Det er en mulighed for at lære, at bevæge sig, at opleve nye ting og at have det sjovt sammen. Så lad os give børnene muligheden for at få deres egne fantastiske minder i naturens legeplads.

Kontakt Aktiv Ude

Hør mere om produkterne, og hvad vi kan tilbyde på tlf.: 22 30 14 29 eller info@aktivude.dk

Sociale medier

Du er meget velkommen til at følge os på de sociale medier og følge med når der sker nyheder.

 

Naturlegepladser er ren udvikling for børn

Undersøgelser viser, at en naturlig legeplads til skoler er med til at fremme fysiske og kognitive, samt den emotionelle udvikling hos børn. Børn der leger i mere naturlige miljøer udvikler en større form for koncentration, selvdisciplin og motorik, samtidigt med at deres leg bliver mere fantasifuldt og forskelligartet. 

Hos Aktiv Ude er vi vilde med at sørge for, at flere børn har en vidunderlig og spændende legeplads, der trækker dem uden for husets fire vægge. Et sted, hvor de kan både lege og lære. 

Når du kigger på vores webside, kan du sikkert se, at de naturlige elementer i en legeplads udstråler noget helt andet. Noget som mange børn elsker, og som ligger tæt op af vores allesammens naturoplevelser. Og naturen er en oprigtig del af os alle, som mennesker. Det mærker vores børn også, når de leger på naturlegepladser. 

 

Fordelagtige for lokalområdet

Naturlige legepladser er ikke kun en fantastisk verden for børn at boltre sig i med fantasi og krop, men de er generelt også mindre omkostelige som investering, samtidigt med, at der sker færre ulykker på naturlige legepladser.

Der er mange grunde til, at naturlige legepladser spiller en god rolle i skolen, nærmiljøet, og boligkvarteret man bor i.

Derudover, er naturlegepladser en fantastisk måde, hvorpå man kan hjælpe naturen. Rent miljømæssigt er det en grønnere løsning, der efterlader et meget mindre klimaaftryk. 

Vores lange erfaring, og samarbejde med mange børn og voksne gennem tiden, betyder, at vi i dag har et stort og versatilt sortiment af alskens sjove og finurlige og fantastiske elementer til den naturlige legeplads. Alt sammen skabt, så vi passer bedst muligt på vores natur og på vores børns udvikling.

 

Et væld af fantasifulde løsninger til udendørs legepladser

Hvis børn kunne vælge, så fortæller vores erfaring os, at de vælger naturlige legepladser. Alt vores inventar til naturlige legepladser er med til at passe på miljøet og de børn, der hopper rundt i deres fantasiverden og leger med vores mudderkøkken, butikshjørne og skibe – alle skabt i naturmaterialer. Tag et kig på vores side og se de mange spændende løsninger, som blandt andet inkluderer: 

Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvor smuk og eventyrlig og indbydende en naturlig legeplads til skoler kan laves. 

 

Vores naturlegepladser er til alle typer børn (og voksne) 

Hos Aktiv Ude elsker vi at udvikle og skabe naturlige legepladser, der er funktionelle, praktiske, sjove og smukke. Al vores inventar har en lang levetid og vi arbejder ofte med rustikke materialer som eksempelvis lærk, eg og robinie. 

Vi har et lokalt værksted, hvor vores erfarne håndværkere bygger alle de naturlige elementer, som derefter monteres af vores montører. 

Vores kunder nyder vores naturlige legepladser, men får også altid at vide, at når der er særlige ønsker og behov, så klarer vi også det. Vi har allerede forskellige elementer, der er tilpasset forskellige behov. Både for børn at lege med, men også for de voksne, der er ifølge med børnene. 

Vi er altid i udvikling og vi skræddersyr også gerne løsninger, der passer til de børn og voksne der bruger legepladsen. Det er vigtigt for os, at alle kan lege med og udvikle sig, og det er sjovt. 

 

Overraskende mange muligheder i en naturlegeplads

Vores kunder er søde til at fortælle om alle de glæder vores naturlegepladser giver dem og vi elsker, at vi har ramt plet. Der er mange fordele i at skabe en udendørs legeplads, der er naturlig: 

  • Imødekommer alle sikkerhedsstandarder
  • Udfordrer barnets kognitive sanser
  • Udvikler barnets fysiske formåen
  • Kan bruges til leg og til læring
  • Udnytter legearealet optimalt
  • Er konstrueret med hensyn til at skabe vidunderligt samvær og leg, give børnene gode og sjove minder, udvikle børnenes velvære og formåen. 
  • Passer med naturen på en smuk, naturlig, grøn og miljøvenlig måde
  • Planter og blomster kan nemt og smukt inkluderes
  • De fleste legemoduler og redskaber er certificerede under TÜV
  • Vi skræddersyer til børns særlige behov, handicap, eller interesser

Naturlige materialer bliver heller ikke utroligt kolde eller varme, som eksempelvis plastik eller metal. De har en blødere og mere håndgribelig følelse, som mange børn opfanger i deres leg som værende meget behagelig.

En udendørs legeplads passer på mange måder bedre til børn, når det er en naturlig legeplads. 

 

Vi hjælper gerne med svar på jeres spørgsmål

Hos Aktiv Ude er det vigtigt for os, at børnene har det sjovt og kommer tæt på naturen. Dette er også grunden til, at vi i så mange år har haft stor interesse, nysgerrighed og motivation for vores arbejde. 

Med en naturlig legeplads, er der generelt mere velvære for det omkringliggende område. De naturlige elementer virker mere afslappende, indbydende og smukke for mange. Samtidigt er de utroligt indbydende for børn – både at røre ved og lege med, i og omkring. 

Hos Aktiv Ude elsker vi det vi skaber. Mest fordi naturlegepladser gavner på så mange måder, og vores børn er vilde med dem. 

Kigger du efter muligheder for en vidunderlig, sjov og udviklende legeplads lige nu, så er du meget velkommen til at kontakte os, for at høre mere eller, hvis der er noget du er i tvivl om. 

Du kan klikke på vores kontaktformular her på siden eller sende en mail til info@aktivude.dk eller ringe til os på 22 30 14 29. Vi glæder os til at hjælpe dig.