fbpx

Naturfitness

Udendørs fitness

Hvad er Naturfitness?

Naturfitness er en anderledes måde, at dyrke fitness på i det fri, hvilket det derfor også sagtens kan kaldes outdoor fitness.

Naturfitness henvender sig til:

 • Unge
 • Ældre
 • Begyndere
 • Øvede

Righur Naturfitnessredskaber er i grundfilosofi og konstruktion enkle redskaber uden bevægelige dele.

I udviklingen søges hen mod størst mulig enkelthed, da det medfører mange og varierede funktioner ved hvert redskab.

Righur Naturfitness redskaber byder hver især på mange funktioner, i forhold til mere traditionelt fitnessudstyr, der ofte er begrænset til en eller to funktioner pr. redskab.

Righur Naturfitnessredskaber udføres i gode gedigne materialer  som robinie og eg. Materialevalg og solid håndværksmæssig udførelse sikrer lang levetid og minimal vedligeholdelse.

Redskaberne udvikles og produceres iht. standard for fitnessudstyr: European Standard EN 16630.

 

Praktiske forhold

Ved enkelte af redskaberne bør der opbygges en stødabsorberende bund, fx ved ’Ringe’ og ’Reck’,mens man ved andre kan nøjes med en forstærkning af terræn rundt om / under redskabet fx. ved ’Barre’ og ”Ryg-mave bænke

Som terrænforstærkende underlag kan anbefales ringgummimåtter eller græsgittermåtter, der synsmæssigt forsvinder i græsset.

Ved de høje redskaber kan som underlag vælges udgravning med påfyld af sand, træflis eller underlag af støbt gummi eller græsgittermåtter.

Grænsen mellem naturfitness og forhindringsbaner kan være flydende. Derfor anbefaler vi du besøger vores side om forhindringsbaner her.

Kontakt Aktiv Ude

Hør mere om produkterne, og hvad vi kan tilbyde på tlf.: 22 30 14 29 eller info@aktivude.dk

Sociale medier

Du er meget velkommen til at følge os på de sociale medier og følge med når der sker nyheder.

 

Naturfitness af naturlige materialer

Naturfitness med træredskaber er en form for træning, hvor man benytter sig af træredskaber såsom stammer, reb og tønder i naturen for at opnå en mere udfordrende træning.

Det kan inkludere aktiviteter såsom at bære tunge træstammer, balanceøvelser med reb eller at klatre i træer med tønder.

Fordelene ved outdoor fitness og naturfitness med træredskaber frem for traditionel fitness inkluderer:

 • Variation:
  Træning med træredskaber tilføjer en ny dimension til naturfitness, og giver mulighed for en bredere vifte af udfordringer og aktiviteter.
 • Funktionel træning:
  Træredskaberne kræver brug af kroppen på en mere funktionel måde, hvilket hjælper med at forbedre balance, stabilitet og koordination.
 • Styrketræning:
  Træning med træredskaber kan inkludere tunge løft, hvilket kan resultere i en styrketræning af musklerne.
 • Udendørs miljø:
  Træning i naturen med træredskaber kan være mere motiverende og afslappende end at træne inden døre med traditionelle vægte. Outdoor træning i naturen kan ligeledes bidrage positivt med frisk luft.

 

Muligheder for naturfitness

Armgang og balancebom er nogle af de fitnessredskaber, der kan bruges til at træne styrke, balance og koordination i naturen.

Armgang består typisk af to håndtag med en stang, som man går frem og tilbage med mens man svinger armene. Det kan hjælpe med at styrke overkroppen, samt forbedre balance og koordination.

Balancebom er derimod en stang, der er stabiliseret med en base. Det kan bruges til balanceøvelser, hvor man skal holde balancen på stangen, eller til styrkeøvelser, såsom squats og push-ups. Balancebommen kan hjælpe med at forbedre balance og styrke i musklerne i kroppen.

Fordelene ved at benytte armgang og balancebom som fitnessredskab inkluderer:

 • Konvenient:
  Redskaberne er altid klar til brug, når først disse er monteret og så passer de perfekt ind i naturen, idet de alle er fremstillet af naturmaterialer
 • Målrettet træning:
  De er specifikt designede til at styrke bestemte muskler og forbedre balance, hvilket gør træningen mere målrettet.
 • Afveksling:
  Mulighederne er uendelige, det er alene fantasien som sætter grænserne når det kommer til træning i naturen.

Hos Aktiv ude forhandler vi mange forskellige typer af redskaber til naturfitness, så uanset om du skal bruge et helt “fitnesscenter” eller blot nogle få redskaber til en legeplads, så kan vi med garanti levere dette.

Har i helt specielle ønsker tager vi også gerne en snak omkring disse, så vi sammen kan finde en løsning.