fbpx

Naturfitness

Udendørs træningsudstyr

Hvad er naturfitness?

Naturfitness er en alternativ træningsform, der foregår udendørs i naturen, hvor de naturlige omgivelser benyttes som træningsfaciliteter. Af denne grund kaldes det også for outdoor fitness.

Det kan inkludere både styrketrænende og konditionsfremmende aktiviteter, hvor man bruger naturlige elementer som træstammer.

Naturfitness har fokus på at forbedre den fysiske form og velvære gennem motion ude i det fri, hvilket kan have positive effekter på den mentale sundhed og trivsel.

Naturfitness henvender sig til både unge og ældre, samt begyndere og øvede.

 

Naturfitnessredskaber fra Righur

Righur naturfitnessredskaber er i grundfilosofi og konstruktion enkle træningsredskaber uden bevægelige dele.

I udviklingen søges hen mod størst mulig enkelthed, da det medfører mange og varierede funktioner ved hvert træningsredskab.

Righur naturfitnessredskaber byder hver især på mange funktioner, i forhold til mere traditionelt fitnessudstyr, der ofte er begrænset til en eller to funktioner pr. redskab.

Righur naturfitnessredskaber fremstilles i gode gedigne materialer som robinie og eg. Materialevalget og en solid håndværksmæssig udførelse, sikrer en lang levetid og minimal vedligeholdelse.

Redskaberne udvikles og produceres iht. standard for fitnessudstyr: European Standard EN 16630.

Kontakt Aktiv Ude

Hør mere om produkterne, og hvad vi kan tilbyde på tlf.: 22 30 14 29 eller info@aktivude.dk

Sociale medier

Du er meget velkommen til at følge os på de sociale medier og følge med når der sker nyheder.

 

 

 

Fitnessredskaber af naturlige materialer

Naturfitness med træredskaber er en form for træning, hvor man benytter sig af eksempelvis stammer, reb og tønder i naturen for at opnå en mere udfordrende træning.

Det kan inkludere aktiviteter, som at bære tunge træstammer, balanceøvelser med reb eller at klatre i træer med tønder.

Fordelene ved naturfitness med træredskaber frem for traditionel fitness:

 • Variation:
  Træning med træredskaber tilføjer en ny dimension til naturfitness, og giver mulighed for en bredere vifte af udfordringer og aktiviteter.
 • Funktionel træning:
  Træredskaberne kræver brug af kroppen på en mere funktionel måde, hvilket hjælper med at forbedre balance, stabilitet og koordination.
 • Styrketræning:
  Træning med træredskaber kan inkludere tunge løft, hvilket kan resultere i en styrketræning af musklerne.
 • Udendørs miljø:
  Træning i naturen med træredskaber kan være mere motiverende og afslappende end at træne inden døre med traditionelle vægte. Outdoor træning i naturen kan ligeledes bidrage positivt med frisk luft.

 

Armgang og balancebom til udendørs træning

Armgang og balancebom er nogle af de fitnessredskaber, der kan bruges til at træne styrke, balance og koordination i naturen.

Armgang består typisk af to håndtag med en stang, som man går frem og tilbage med mens man svinger armene. Det kan hjælpe med at styrke overkroppen, samt forbedre balance og koordination.

Balancebom er derimod en stang, der er stabiliseret med en base. Det kan bruges til balanceøvelser, hvor man skal holde balancen på stangen, eller til styrkeøvelser, såsom squats og push-ups. Balancebommen kan hjælpe med at forbedre balance og styrke i musklerne i kroppen.

Fordelene ved at benytte armgang og balancebom:

 • Konvenient:
  Redskaberne er altid klar til brug, når først disse er monteret og så passer de perfekt ind i naturen, idet de alle er fremstillet af naturmaterialer
 • Målrettet træning:
  De er specifikt designede til at styrke bestemte muskler og forbedre balance, hvilket gør træningen mere målrettet.
 • Afveksling:
  Mulighederne er uendelige, det er alene fantasien som sætter grænserne når det kommer til træning i naturen.

 

Sikkerhedsforanstaltninger til træningsredskaber

Ved enkelte af redskaberne bør der opbygges en stødabsorberende bund, fx. ved ’Ringe’ og ’Reck’, mens man ved andre kan nøjes med en forstærkning af terræn rundt om / under redskabet fx. ved ’Barre’ og ”Ryg-mave bænke

Som terrænforstærkende underlag kan anbefales ringgummimåtter eller græsgittermåtter, der synsmæssigt forsvinder i græsset.

Ved de høje redskaber kan der som underlag vælges en udgravning med påfyldning af faldsand, træflis eller underlag af støbt gummi eller græsgittermåtter.

 

Vi tilbyder både enkelte redskaber og hele løsninger

Hos Aktiv ude forhandler vi mange forskellige typer af redskaber til naturfitness, så uanset om du skal bruge et helt “fitnesscenter” eller blot nogle få redskaber til en legeplads, så kan vi med garanti levere dette.

Har i helt specielle ønsker tager vi også gerne en snak omkring disse, så vi sammen kan finde en løsning.

Det kan svære svært at skelne mellem begrebet naturfitness og forhindringsbaner. Derfor anbefaler vi, at du også besøger vores side om forhindringsbaner.